Avonturenpark Bol ‘Air

boldair2Midden in de Hoge Vogezen wordt u door Bol d’Air op activiteiten 100% natuur en 100% sensatie onthaald. Activiteiten voor het hele gezin: hangbruggen, tokkelbanen, klimnetten… Leuk, sensationeel en sportief voor elke leeftijdsgroep. Roetsj met de Fantasticâble van 1,35 kilometer lang met 100 km/u als een vogel door de lucht voor ongegeneerd rillen en zweten. Dit kan je alleen of als duo doen. Voor de meerprijs van 20euro heb je een filmpje om achteraf alles terug te herbeleven. Of probeer de bungee van 20 meter boven de Moselotte! Bol d’Air heeft ook een leerzame wandeling uitgezet over de eeuwenoude tradities in de Vogezen. De Fantasticable is zeer populair, dus in het zomerseizoen zeker de dag voordien reserveren.  Bol’Air vind je op de Rue Du Hohneck 78 in La Bresse, op ongeveer 5km van het appartement. (Tarief 2015 : 27euro pp).

Segway

segway vogezen

Wil je graag eens een nieuw ervaring opdoen? Dan is de tocht met een Segway zeer hard aan te bevelen! Na een initiatie van +-10 minuten heb je door hoe je deze bestuurt. Dit wordt zeer professioneel uitgelegd, met de nodige oefeningen om stap voor stap de Segway onder de knie te krijgen. Na deze uitleg ga je de baan op, maar worden de Segways afgesteld op 11km/u, zodat er zeker geen ongevallen gebeuren. Je leert onderweg hoe je bergop en bergaf geraakt. Eens iedereen deze technieken doorheeft, worden ze afgesteld op 20km/u. Vanaf dan wordt het puur genieten, bergpas op en af en onderweg kijken naar de adembenemende landschappen die de omgeving te bieden heeft. Om met een Segway te rijden moet je minimum 30kg wegen (anders reageert deze niet). De tochten worden gedaan in groepen van 2 tem 6 personen. Hiervoor bel je naar Pierre Mengin op het nummer +33 6 45 00 68 23 om een afspraak te maken. Je maakt de keuze tussen 1u, 1u30 of 2u (€27, €45 of €55 / persoon in 2015). Col du Brabant is onze aanrader!

Elektrische Mountainbike

vttVoor wie graag de streek wilt verkennen met de fiets, maar niet de nodige conditie heeft om steeds bergop te fietsen, is de elektrische mountainbike zeer sterk aan te raden. Maar vergis je niet, de batterij doet niet alles voor jou, tenzij je kiest voor “turbo”, maar dan is de batterij binnen de korste keren leeg. Je moet dus zeker nog voldoende trappen. Het voelt aan alsof je constant de wind langs achteren hebt, of bergop alsof je op een plat stuk aan het fietsen bent. Denk je de skipistes op en af te fietsen, dan ben je er ook aan voor de moeite, want zelfs op de turbomodus geraak je amper de pistes op. De pistes afdalen is in de meeste gevallen zo stijl (zelfs blauwe pistes), dat je er amper plezier aan beleeft. Vraag bij het vertrekken best een kaart met de fietsroutes en geniet op die manier van de Vogezen met de mountainbike.

De elektrisch begeleide mountainbikes kan je huren in het centrum van La Bresse bij Sport Passion (Rue Du Hohneck 3). Je betaalt per halve dag, zijnde van 9 tot 12 of van 14 tot 19u. De namiddag is maw interessanter dan de voormiddag. Voor de namiddag kan je best 1 of meerdere dagen voordien al reserveren. (€27 pp in 2015 + 1500euro borg via visa kaart per fiets).

 

 

Downhill Mountainbike

downhill mountainbike la bresseEen deel van de skipistes van La Bresse Hohneck worden in de zomer gebruikt als downhillpiste voor het mountainbiken. Dankzij de verschillende kleuren, kan je zelf het niveau van de afdaling kiezen. Beneden de piste kan je een mountainbike huren die zowel voor, als achteraan geveerd is. Dankzij de aangepaste stoeltjeslift, kan je jezelf en de mountainbike tot boven de piste brengen.

 

 

 

 

 

Rodelbanen

rodelbaan vogezenIn La Bresse heb je 2 rodelbanen. Eentje op een betonnen ondergrond in La Schlucht en eentje op metalen rails in Hohneck. Bij beiden kan je zelf door middel van een hendel je snelheid bepalen. Een unieke sensatie voor zowel jong als oud.

Col de la Schlucht – La Bresse

Route de Vologne 92 – La Bresse