Château d’Epinal

kasteel épinalIn de 13de eeuw werd een kasteel gebouwd in de stad, het Château d’Épinal. Nu is het mogelijk de ruïnes van dit kasteel te bezoeken. Het kasteel is gelegen op een hoogte van 387 meter. Het werd gebouwd door de bisschop van Metz, Lorraine Jacques, in het midden van de dertiende eeuw. In het begin van de 16de eeuw werd het kasteel deels verwoest door de troepen van Lodewijk XIV. Sinds 1992 is dit een historisch monument, waar veel toeristen een bezoekje aan brengen.

25 Fbg d’Ambrail
88000 Épinal
Afstand vanaf het appartement: 56km (43 min)

Les Lamas de la Montagne Noire

lamas la bresse

In de buurt Castans vind je ‘Les Lama’s de la Montagne Noire’, een lama boerderij waar je een lama kan huren om uw bagage te dragen tijdens een bergwandeling.

De lamaboerderij is meestal het gehele jaar geopend.

Hier leer je de lama kennen met zijn zachtaardig gedrag en gemakkelijke aanpassing aan een gemiddeld hoog bergklimaat en omgeving…

Mini Lama tour:  Een wandeling van een 2tal kilometer door het bos, waar je van alles over een Lama leert: 7 € per persoon.

Lama weekends, begeleide trektochten met een Lama door de omliggende bergen (duur afhankelijk van uw wensen).

21 La Basse des Feignes
88250 LA BRESSE
Tel : 03 29 25 42 79
Afstand vanaf het appartement : 6km (10min)

Kerst in Colmar

colmarDe kersttradities geven Colmar een bijzondere uitstraling… Betreed het sprookjesachtige universum van een kunstzinnige en historische stad waarvan het buitengewone architecturale patrimonium het decor van het feest vormt! Colmar ontvangt u met open armen en troont u langs de verlichte voetgangersstraten, op ontdekkingstocht langs de vijf kerstmarkten rondom Place des Dominicains, Petite Venise en Koïfhus. De kerstversiering is een waar spektakel en vult de originele nachtelijke verlichting in de oude stad aan. Een waaier van animaties maken kerst in Colmar tot een unieke gebeurtenis: concerten, verhalen, een reusachtige brievenbus van de Kerstman, een verlichte schaatsbaan op Place Rapp. Een knipoog naar de geschiedenis: vroeger besproeide het stadspersoneel het plein met water waardoor het in de vrieskou een schaatspiste werd.

Rue des Clefs
68000 Colmar
Afstand vanaf het appartement: 56km (1u)

 

Cuvées Vosgiennes

cuvees vosgiennesKleine wijnhandel, welke eigenlijk geen wijn heeft. Aangezien het in de Vogezen niet mogelijk is om druiven de kweken, heeft deze handelaar een drank ontwikkeld, waarvan sommigen proeven-als wijn, maar waar geen enkele druif in voorkomt. Zo heb je keuze uit dranken gebaseerd op franboos, aardbei, rabarber, hooi, mirabelle, myrtille, …

Van 9u30 tot 12u en 15u tot 19u kan je hier terecht voor een lekkere degustatie van deze unieke dranken. Vanaf 6 flessen kan je dit aankopen met een korting.

Dit is gelegen op wandelafstand van het appartement. Je wandelt over het brugje naast het appartement en houdt rechts aan. 200m verder heb je aan de linkerkant Les Cuvées Vosgiennes.

www.cuveesvosgiennes.fr