Eten in La Bresse en omgeving

Les Chatelminés (La Bresse) ***

Aan de overkant van het appartement heb je hotel/restaurant Les Chatelminés. Hier kan je ’s morgens terecht voor een ontbijt (€8 in 2015), ’s middags voor een dagschotel of ’s avonds voor à la carte. Dit is een zeer betaalbaar restaurant waar je steeds snel geholpen bent.

Table d’Angèle (La Bresse) *****

Op 2 minuten (1,8km richting centrum) van het appartement, heb je Table d’Angèle. Dit restaurant is zeer gekend in de omgeving voor zijn zeer verfijnde keuken. Je hebt hier verschillende menuformules, waarbij je telkens per gang 3 verschillende keuzes hebt. Iets duurder, maar zeker de moeite waard. Reserveer best minimum een dag vooraf om zeker te zijn van een plaatsje.

Le Clos des Ortentias (La Bresse) ****

Op 50m van het appartement, richting Cornimont aan de linkerkant van de baan, vind je Les Clos des Ortentias, een authentiek Frans restaurant. Dit restaurant is gekend in de omgeving voor zijn lekkere  keuken. Opgelet, het is tijdens weekdagen (di-vrij) enkel geopend onder de middag tussen 12u en 14u30. Op zaterdag ook ’s avonds. Hier neem je best de tijd om lekker te tafelen. Wil je een snelle hap, dan ga je beter ergens anders.

La Gourmandise (Cornimont) ***

Op 5 minuten van het appartement (4,1km richting Cornimont) heb je La Gourmandise. Een Italiaans restaurant waar je terecht kan voor een lekkere pizza, flammenkuchen of pasta. Zeer betaalbaar en vlotte service.

Pizza Fontana (La Bresse) ***

Aan de kerk in La Bresse kan je lekkere afhaalpizza bestellen. Ter plaatse opeten kan, maar is niet echt gezellig. Tel +33 3 29 23 06 82. www.pizzeria-fontana.com

Chez Tétin (La Bresse) *

Gelegen op de baan richting centrum van La Bresse. Meer een café waar je ook een pizza kan bestellen. Persoonlijk vonden we de bediening hier niet echt vriendelijk.

La Passerelle (La Bresse) **

Restaurant aan het zwembad in La Bresse. Hier kan je terecht voor pannekoeken, ijsjes, pizza, slaatjes, frieten. Niet speciaal aan of af te raden. De blauwe tafeltjes gesponsord door Nestlé geven een eerder goedkope indruk. Personeel is heel vriendelijk.

Creper Ty Menhir (Gérardmer) ****

In het centrum van Gérardmer op de Rue François Mitterrand 37 vind je tussen de winkeltjes een zeer klein restaurantje. Je zou er bijna voorbij wandelen zonder het op te merken, maar toch is het zeker de moeite hier eens te gaan eten. Ze hebben een heel assortiment hartige pannekoeken. Voor zeer weinig geld kom je hier buiten met een goed gevulde maag. Snelle bediening.

Le Refuge (Gérardmer) ***

Route de La Bresse 144 in Gérardmer, op de baan van La Bresse richting Gérarmder. Zeer lekkere, op houtvuur klaargemaakte gerechten. Snelle bediening.