Lac de Blanchemer

Als je vanuit het centrum richting La Bresse Hohneck rijdt, dan heb je na een tiental minuten aan de rechterkant een pijl richting Blanchemer/Lac de la Lande. Je hebt de mogelijkheid de auto daar te parkeren of 2km verder te rijden tot aan de parking van het meer zelf. Beslis je om te voet naar boven te gaan, kan je zowel via de weg, als via het wandelpadje rechts naast de baan naar boven te gaan. Blanchemer is een eerder rustig meer, waar geen toezicht is door redders, maar waar iedereen wel gaat om de zonnebaden en te zwemmen. Een echte aanrader voor wie graag in de vrije natuur van de zon geniet.

Lac des Corbeaux

Lac des Corbeau ligt op een 5tal minuten van La Bresse. Rijd je van het centrum richting La Bresse Hohneck, dan heb je op een gegeven moment aan de linkerkant van de baan Hotel Du Lac des Corbeaux. Aan de overkant van de baan (aan de rechterkant) zie je een pijl richting Lac des Corbeaux. Dit baantje volg je een 5tal minuten tot je een parking tegen komt. Dit is de parking voor Lac des Corbeaux, waar zowel de lokale bevolking als de toeristen van de zon komen genieten. Het lijkt in veel opzichten op Blanchemer, maar het is wel een stuk drukker.

Lac de la Moselotte

Lac de la Moselotte is een meer commercieel meer, gelegen aan een camping. Hier is het nodige toezicht aanwezig, zodat jong en oud zich veilig in het water kan begeven. Het grootste deel is voorzien van gras, maar aan het water zelf is een stuk zandstrand voorzien. Naast de speeltuin is er de nodige eetgelegenheid. Je kan er met de kano of pedalo varen of een mountainbike huren. Tijdens de zomermaanden betaal je een kleine inkomprijs (3euro in 2015) en zijn honden niet toegelaten. Buiten de zomermaanden is de inkom gratis en zijn honden wel welkom. Lac de la Moselotte is gelegen aan Caming de la Moselote. Hiervoor rijd je naar Cornimont en volg je daar richting Vagney. Na ongeveer een kwartiertje (13km) heb je aan de rechterkant Lac de la Moselotte.

Lac de Gérardmer

In Gérardmer heb Lac de Gérardmer. Dit is een vrij groot meer waar je zowel kan zwemmen, als met verschillende bootjes kan varen. Dit zijn zowel pedalo’s, kano’s, electrische bootjes als grotere boten waarin je met een gids kan rondvaren. Tijdens het zomerseizoen is er zelfs een waterglijbaan voorzien. Er is echter niet veel plaats voorzien voor toeristen die aan het meer willen liggen zonnen. Rondom het meer heb je verschillende eet- en drankgelegenheden.

Lac de Longemer

Longemer is een zeer groot meer, waar je aan de kant van de parking een commercieel gedeelte hebt, waar je fastfood en ijsjes kan eten. Hier kan je een bootje huren en heb je een stukje strand. Rijd je echter voorbij het meer richting de achterkant, dan kan je daar enkele leuke plaatsjes vinden in de vrije natuur om aan het meer te liggen. Het meer ligt nog een stuk voorbij La Bresse Hohneck. Reken op een reistijd van ongeveer 25 minuten.

Andere leuke meren

Naast de meren waar je kan zwemmen, zijn er tal van andere meren waar het zeker de moeite is om een wandeling te maken. Zo heb je Lac de Lispach, een zeer mooi meer aan de voet van de skipiste, waarrond een wandelpad is aangelegd. Lac de la Lande is ook een leuk meer, op 2km van Blanchemer. Hier heb je geen parkeerplaats naast het meer. Wil je met de auto toch in de buurt parkeren, dan rijd je best tot Auberge La Chaume de Schmargult. Daarna wandel je terug naar beneden en volg je het baantje in de eerste haarspelbocht verder tot je aan het meer komt. Het leuke hier is dat je de skipistes van La Bresse Hohneck (Kastelberg) passeert.