La Bresse is een gezellig dorpje in de Vogezen. Het is voornamelijk bekend om de wintersport en heeft haar grote populariteit vooral te danken aan de korte afstand tot België en Nederland. Het gebied ligt op slechts 450km van Brussel en 650km van Amsterdam. Door de beperkte hoogte beschikt het gebied over een groot deel bosrijke pistes. Dankzij de meer dan 300 sneeuwkanonnen wordt de sneeuwzekerheid gegarandeerd.

Het grootste en gekendste skigebied van de omgeving is La Bresse Hohneck. Dit gebied beschikt over 7 zetel- en 12 sleepliften. De zetelliften zijn zo gepositioneerd, dat je quasi de hele dag kan skiën zonder dat je een sleeplift hoeft te nemen. Voor vroege en late vogels heeft La Bresse Hohneck zeker de nodige troeven: dankzij het “Forfait Aurore” kan je op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 6u ‘s morgens als eerste enkele sporen achterlaten op de pistes. Geniet je liever ‘s avonds nog van de pistes? Dan is “Forfait Nocturne” zeLa Bresse Hohneckker iets voor jou. Vanaf 17u worden de pistes verlicht tot 21u45. Bresse Hohneck beschikt tevens over een funpark, gelegen op de Col De La Schlucht, enkele kilometers verderop.

Wil je liever in alle rust enkele pistes afdalen, dan kan je terecht in La Bresse Lispach, La Bresse Brabant of Ventron. Dit zijn ideale gebieden om te leren skiën dankzij de eenvoudige pistes en de mogelijkheden om skiles te volgen, zowel privé als in groep. Ben je met alle voorgaande gebieden klaar, dan kan je gerust nog enkele dagen vullen in Gerardmer.

 

La Bresse Hohneck

Het grootste en gekendste skigebied van de omgeving is La Bresse Hohneck. Dit gebied beschikt over 7 zetel- en 12 sleepliften. De zetelliften zijn zo gepositioneerd, dat je quasi de hele dag kan skiën zonder dat je een sleeplift hoeft te nemen. Voor vroege en late vogels heeft La Bresse Hohneck zeker de nodige troeven: dankzij het “Forfait Aurore” kan je op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 6u ‘s morgens als eerste enkele sporen achterlaten op de pistes. Geniet je liever ‘s avonds nog van de pistes? Dan is “Forfait Nocturne”zeker iets voor jou. Vanaf 17u worden de pistes verlicht tot 21u45. Onderaan de lift heb je het restaurant “Le Slalom”. Je kan hier terecht voor een dagschotel of iets naar eigen keuze van het uitgebreide buffet.

La Bresse Brabant

La Bresse Brabant is een klein familiaal skigebied met 8 pistes, waarvan 2 groene, 3 blauwe en 3 rode. Deze zijn allen met elkaar verbonden via sleepliften. Door de rust is dit gebied is ideaal voor beginnende skiërs.

La Bresse – La Schlucht

La Bresse Hohneck beschikt over een funpark, gelegen op de Col De La Schlucht, enkele kilometers verderop. Hier heb je een stoeltjeslift waardoor je zeer snel terug bovenaan het funpark bent. Eens boven heb je de keuze tussen het funpark of een gewone, maar zeer rustige, piste.

La Bresse Lispach

La Bresse Lispach is een skigebied op een vijftal minuten afstand van La Bresse Hohneck. Dit is het ideale gebied voor gezinnen en beginnende skiërs. Hou er wel rekening mee dat hier enkel sleepliftjes aanwezig zijn. Ook voor gevorderde skiërs de moeite om hier eens een kijkje te komen nemen..

Gérardmer

Gérardmer is op een twintigtal minuten gelegen van La Bresse. Het moet qua aantal kilometers piste niet onderdoen dan La Bresse Hohneck, waardoor je hier zeker een geruime tijd nieuwe pistes kan ontdekken!

Ventron

Ventron is een klein skigebiedje op een kwartiertje afstand van La Bresse gelegen. Hier heb je een stoeltjeslift en enkele sleepliften. Ideaal als opwarmer of als je eens een minder druk gebied wilt uittesten. Beneden de piste heb je een restaurant.